Energieflexibiliteit met FLEXharvester

Energieflexibiliteit met FLEXharvester

FLEXharvester biedt je energieflexibiliteit via een eenvoudig open datamodel en -architectuur voor het bouwen van oplossingen voor energiebeheer.

FH campaign image with logo

FLEXharvester platform bouwt op Microsoft IOT Hub , Microsoft Azure en Microsoft Power BI

Gebouwd met het Microsoft Azure ARM template concept, integreert het platform de lopende onderzoeksontwikkelingen in demand response toepassingen van thermische netwerken. Het stelt Microsoft Solution Providers wereldwijd in staat om energie-flexibiliteitsoplossingen te begrijpen, te integreren en te implementeren op basis van Microsoft-apps en -platformen.

MS Platform

Een Microsoft Azure PAAS-oplossing
Het platform kan gebouw na gebouw groeien. Geen zorgen over capaciteit en prestaties. Microsoft Azure platform en management portals monitoren de benodigde capaciteit. U start klein en groeit mee met uw Smart City project.Eenvoudige interactie met elk gecertificeerd

Microsoft IOT Hub-apparaat en Microsoft Edge.
Met Microsoft IOT Hub kunt u onze applicatie virtueel verbinden met een breed scala aan aangesloten gateways en sensoren. De IOT hub zorgt voor beveiliging, authenticatie, communicatie en beheerbaarheid tussen de gebouwen en de FLEXharvester asset database en logservice. 

Bouw uw eigen dashboard met Microsoft Power BI in een handomdraai
Microsoft Power BI-model maakt de visualisatie van bouw- en warmtenetwerkdata eenvoudig. U kunt memorabele gepersonaliseerde rapporten of dashboards maken over impact en besparingen dankzij de FLEXharvester-applicatie. 

Begrijpelijke structuur van de repository en beheer van de levenscyclus van de applicatie met Microsoft Devops 
Azure DevOps beïnvloedt de levenscyclus van de applicatie gedurende de plannings-, ontwikkelings-, leverings- en operationele fasen. Met FLEXharvester leveren we een gedocumenteerde en goed gedefinieerde structuur en opslagplaats.

Voor wie?

De FLEXharvester softwarecomponenten stellen integratoren, netwerkexploitanten, leveranciers van gebouwbeheersystemen en vastgoedbedrijven in staat om hun project direct te verbeteren met de STORM District Energy Controller voor flexibiliteitsmanagement en vraagresponsmogelijkheden.

Een kant-en-klaar ARM-sjabloon dat een eenvoudige configuratie van sensoren, netwerk, gebouwen, datameer, dashboards en algoritmen ondersteunt
Met de FLEXharvester ARM-sjabloon installeert u eenvoudig het totale pakket aan softwarecomponenten op uw Microsoft Azure-abonnement. Met behulp van onze template kunnen solution providers de implementatietijd in het veld verkorten. Onze open connectiefilosofie op elk component maakt ook integratie met andere technologie of maatwerk mogelijk.

Continue ondersteuning en ontwikkeling van functies door een gerenommeerde organisatie in energie-onderzoek
FLEXharvester is een speerpunttechnologie in VITO/EnergyVille's District Heating and Cooling roadmap voor ten minste 5 tot 10 komende jaren. Een continue stroom van nieuwe functies zal uw innovatie voeden en toekomstbestendig maken. EnergyVille's uitgebreide veldtesten van alle componenten ontkrachten het risico in uw ontwikkeling.
 

Met behulp van Microsoft-producten zoals IOT Hub, Power BI en Devops kan de STORM District Energy Controller worden ingezet als oplossing voor een breed netwerk van Microsoft Partners.
Microsoft Partners stemmen FLEXharvester af op uw behoeften en die van uw klanten, passen de controledoelstellingen van de FLEXharvester-applicatie STORM District Energy Controller toe die het nettorendement voor elk specifiek thermisch netwerk maximaliseren, en verbeteren de interactie met uw klanten.

FLEXharvester voor warmtenetwerken

  • De collectieve warmteproductie maakt het mogelijk om op een economische manier meer duurzame warmte te produceren. Het is een van de oplossingen die helpen om onze klimaatuitdaging aan te gaan.
  • Meer rendement kan worden gerealiseerd door op een intelligente manier de balans tussen warmteproductie, -verbruik en -opslag te managen en gebruik te maken van de huidige opslagcapaciteit in gemeenschappen en steden. 
  • Hoe meer hernieuwbare bronnen kunnen worden benut, hoe lager de totale emissie- en productiekosten
  • Het verminderen van pieken en het verschuiven van de productie is de manier om onze klimaatuitdaging aan te pakken.
Thermal network

Contact

Erik De Schutter

Business Developer Thermal Energy Systems at EnergyVille/VITO

Partners

Logo VITO
Logo EnergyVille
Microsoft Azure